top of page

Întrebări frecvente

Mai aveţi încă neclarităţi cu privire la plecare sau la salariu? Nu sunteţi siguri dacă oferta firmei Mediina Care este potrivită? Doriţi să cunoașteţi mai multe detalii? Acest lucru precum și îndoielile sunt perfect naturale. Munca în Germania necesită anumite calificări, inclusiv o bună cunoaștere a limbii germane și, în multe cazuri, experienţă în îndeplinirea unor obligaţii similare, de aceea, înainte de a lua o decizie, toate regulile trebuie să fie clare. Cel mai important este sentimentul de siguranţă, că munca se va desfășura în condiţii de siguranţă și onestitate. Dorim să vă facem cunoscute toate regulile, rolurile și responsabilităţile, care decurg din acceptarea ofertelor propuse de noi. Dacă vă gândiţi cu seriozitate la acceptarea unei slujbe de îngrijitor pentru oameni în vârstă în Germania, aveţi cu siguranţă cel puţin câteva întrebări. Vom încerca să răspundem într-un mod cât mai informativ la cele mai importante și frecvente întrebări pe acest site.

Întrebări frecvente

1. Persoanele care nu cunosc limba germană, au șanse să obţină o slujbă?

Îngrijitorii noștri trebuie să cunoască limba germană la un nivel, care permite comunicarea. Există totuși clienţi, care au nevoie de persoane pentru îngrijire cu experienţă mai mică sau cu cunoștinţe mai slabe de limba germană.

2. Persoanele, care nu au experienţă în îgrijire, au șanse să obţină o slujbă?

Da. Mediina Care facilitează obţinerea de slujbe chiar și pentru persoanele fără experienţă. Unii dintre clienţii noștri nu suferă de boli și nu au nevoie de îngrijire profesională. Sunt persoane singure, care au nevie de ajutor și sprijin în viaţa de zi cu zi.

3. Lucrând în Germania, trebuie să acopăr cheltuielile de cazare sau de mâncare?

Nu. Familia germană va asigura cazarea și mâncarea. Personalul nostru de îngrijire nu trebuie să suporte nici costurile transportului, care sunt acoperite.

4. Lucrând pentru Mediina Care, am garantată o asigurare?

Da. Fiecare persoană, care vine în Germania cu Mediina Care beneficiază de o asigurare privată, care dă dreptul la tratament medical pe teritoriul Germaniei.

5. Pentru cât timp pot să plec în Germania?

Durata șederii depinde de disponibilitatea persoanei îngrijitoare. În general, durează două luni. În cazul în care preferaţi o ședere mai scurtă, de exemplu o lună numai, vom căuta o familie, care are nevoie de ajutor numai pentru această perioadă.

6. Cine acoperă costurile călătoriei din România în Germania?

Mediina Care acoperă întotdeauna costurile transportului în Germania și înapoi în România. Se întâmplă că banii sunt returnaţi imediat după sosirea în Germania în contul bancar indicat.

7. Cât pot să câștig într-o lună în Germania?

Câștigurile lunare depind de cunoștinţele de limbă germană.

8. Va exista cineva la destinaţie care vorbește limba română?

Din păcate nu. Familiile și coordinatorii, cu care veţi păstra legătura, vorbesc numai în limba germană! De aceea este foarte important să cunoașteţi limba germană la un nivel, care să permită comunicaţia.

Eşti interesat/ă să pleci

te vom contacta fără întârziere

bottom of page