top of page

Cerințe de îngrijitoare

Munca în Germania ca îngrijitoare  de persoane vârstnice este o  sarcină  cu responsabilitate care  cere răbdare, timp şi abordare potrivită. Persoanele care hotăresc să lucreze ca îngrijitoare în Germania, trebuie să îndeplinească anumite cerințe, noi cerem de la candidate cunoaşterea limbii germanie (cel puțin l nivel de comunicare), este bine văzută, de asemenea, experiența în îngrijirea vârstnicilor sau infirmilor. Munca îngrijitoarei în Germania este o ocupație care solicită o mare activitate fizică, de aceea viitoarea îngrijitoare de vârstnici trebuie să fie sănătoasă. Fiecare persoană care doreşte să muncească în Germania ca îngrijitoare de vârstnici trebuie să fie  disponibilă pentru o perioadă de minim două luni (la noi cea mai scurtă perioadă de muncă este de două luni). Deținereaa permisului de conducere  categoria B valabil este un avantaj în plus. Viitoarea îngrijitoare de vârstnici trebuie să fie pregătită pentru verificarea nivelului de cunoştințe a limbii germane. Munca îngrijitoarei în Germania necesită onestitate şi angajament – aceasta este ceea ce aşteptăm de la viitorii angajați.

Cerem:

 • cunoştințe minime, la nivel conversațional, al limbii germane

 • bine văzută este experiența în muncă cu persoana vârstnică sau infirmă

 • disponibilitate pentru o perioadă de minim două luni

 • stare bună a sănătății

 •  bine văzute sunt certificate şi diplome de absolvire a cursurilor în domeniu

 •  bine văzute sunt referințele de la locuri de muncă anterioare

Îngrijitoare în Germania, munca şi timpul de aşteptare a ofertei

Găsirea unui loc de muncă pentru Tine durează de la câteva zile până la patru săptămâni din momentul primirii aplicației. În acest timp candidatura îngrijitoarei o vom prezenta familiilor germane care vor să angajeze îngrijitoare din România. Recunoaştem că , cunoştințele limbii germane constituie factorul decisiv în ce priveşte rapiditatea alegerii afertei. De regulă, cu cât nivelul de cunoştințe a limbii germane este mai bun şi experiența mai vastă, cu atât şansa pentru o plecare imediată este mai mare. Profilul complet al îngrijitoarei este furnizat familiei numai după acceptarea de către aceasta a ofertei respective.

În ce constă munca îngrijitoarei în Germania

Munca îngrijitoarei în Germania constă în exercitarea unei  asitențe complexe a persoanelor vârstnice la domiciliul lor. Acest lucru implică ajutor  în funcționarea de zi cu zi, supravegherea activităților de rutină şi asigurarea securității persoanei îngrijite, şi însoțirea în activitățile cotidiene. Munca în Germania ca îngrijitoare de persoane vârstnice cuprinde următoarele atribuții:

 • sprijin în efectuarea celor mai elementare activități cotidiene cum ar fi: servirea mesei, îmbrăcarea, igiena personală, deplasarea

 • ajutor în activități casnice (spălarea rufelor, curățenia, călcarea rufelor, gătitul, cumpărăturile)

 • grija de persoana îngrijită în funcție de afecțiunile acesteia şi suportul apropiaților săi 

 • păstrarea termenelor  şi participarea la vizite medicale

 • ajutor în adaptarea la recomandările medicale (administrarea medicamentelor, tratamente)

 • însoțirea persoanei îngrijite întimpul plimbării, deplasărilor 

 • animația timpului liber

 

Munca îngrijitorului/rei în Germania este strâns legată de modul de viață şi programul activităților zilnice al persoanei îngrijite şi adaptată la cerințele şi posibilitățile acesteia. Specificul muncii face ca îngrijitorul să petreacă marea majoritate a timpului alături de senior, dar aceasta nu înseamnă că nu are deloc timp pentru sine. Fiecare, cine îngrijeşte o persoană vârstnică, are dreptul la odihnă în cursul zilelor sub formă de pauze scurte şi la timp liber determinat.

Durata muncii pentru îngrijitoare în Germania

Munca îngrijitoarei în Germania durează cel puțin două luni, totuşi durata  comenzii poate să fie modificată (există posibilitatea prelungirii contractului cu câteva săptămâni). Durata şederii depinde de dispozitivitate şi ofertă, şi de necesitățile persoanei îngrijite. Persoanelor care  se vor decide să se angajeze ca îngrijitoare de persoane vârstnice în Germania le asigurăm un loc de muncă permanent, avem grijă şi de îngrijitorii noştri (nu vrem ca acestea să trebuiască sa se obişnuiască prea des cu noi însoțitori). Fiecare îngrijitoare angajată de noi are posibilitatea de a-şi lua un concediu într-un termen convenabil ambelor părți (de obiciei aceste concedii au loc în preajma sărbătorilor). Datorită Mediina Care munca ca îngrijitoare de persoane vârstnice în Germania este o acupație sigură şi profitabilă.

Mediina Care – muncă sigură în Germania

Mediina Care înseamnă muncă sigură în Germania, bazată pe principii clare. Îngrijitoarea care pleacă la muncă prin intermediul firmei noastre are asigurarea garantată, primeste înapoi banii pentru călătorie şi are garantat tot timpul ajutorul coordonatorului plecării.  Îngrijirea în Germania cu Mediina Care înseamnă siguranța căştigurilor regulate şi plătite la timp. Ofertele de muncă sunt întotdeauna verificate şi actuale.

Eşti interesat/ă să pleci

te vom contacta fără întârziere

bottom of page